tirsdag 30. november 2010

Forsøk: Bygg modell av en cis-fettsyre og en trans-fettsyre

Hensikt: lære om cis-fettsyre og trans-fettsyre


Utstyr: molekylbyggesett


Fremgangsmåte: se i læreboka s. 53 og bygg trans-fettsyre og cis-fettsyren som det er bilde av der.


Resultat:
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVUIobkV8_o70hGgaFGeAzkmR5Ir3BqopA5Mx4WGO9j_G3WByp26wJ6tT9m7yZlPnCZIIuan5cs9q24UAXJ_lOKFpR4v6z08z3apn3dFq3AOyrqpmiYCvklCV66vhcVcNBAQ_8_WB2r90/s400/butyric-acid-stick-and-ball.jpg


Konklusjon: Forskjellen på disse fettsyrene er at den første var mettet fett og den andre var umettet fett. For eksempel så er det mer mettet fett i smør (hardt) enn matolje. Men matolje danner mer mettet fett når den blir stekt eller varmet opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar